DonkerVeenstra Installatiebedrijf Drachten duurzaam

Duurzame energie

De manieren waarop we energie opwekken en gebruiken zijn drastisch aan het veranderen. De energietransitie, waarbij we overgaan van fossiele brandstoffen naar volledige duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie is in volle gang. Installatiebedrijf DonkerVeenstra Drachten heeft alles in huis om een belangrijke bijdrage te leveren aan het volledig toepassen van hernieuwbare energiebronnen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van duurzame oplossingen in zowel de particuliere markt als de zakelijke markt.

Zonnepanelen

DonkerVeenstra Installatietechniek levert en plaatst uitsluitend kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. Het plaatsen en aansluiten van zonnepanelen is specialistisch werk en een goede installatie verhoogt het rendement en de levensduur. Door het vakkundig laten plaatsen van zonnepanelen voorkomt u daarnaast ernstige problemen door bijvoorbeeld een onveilige aansluiting op het elektriciteit. Onze adviseurs staan voor u klaar voor een advies op maat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Subsidie zonnepanelen, zonneboilers en warmtpompen

De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug. Als particulier kunt u bijvoorbeeld de BTW op aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen. Daarnaast is er de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) waarmee u een tegemoetkoming kunt aanvragen voor de aankoop van onder andere zonneboilers en warmtepompen.

Subsidieregelingen worden vaak voor een bepaalde periode aangeboden door de Rijksoverheid. Wilt u weten wat de huidige subsidiemogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op!

Wij zijn gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van:

  • Warmtepompen

  • Vloerverwarming

  • Infraroodverwarming

  • Energie neutraal wonen

  • Gasloos wonen

  • Klimaatbeheersing

  • Off-grid installaties

  • Accu-opslag

  • Zonne-energie systemen

Gasloos wonen met een warmtepomp

De verplichte gasaansluiting bij nieuwbouwwoningen is vervallen. Nieuwbouwprojecten worden steeds vaker standaard voorzien van een warmtepomp in plaats van een traditionele cv-installatie. Dankzij onze specialistische kennis op het gebied van gasloos wonen en het volgen van de nieuwste innovatieve ontwikkelingen, kunnen wij vergaande oplossingen en toepassingen voor u realiseren.

Ook bestaande woningen moeten op termijn overstappen op duurzame warmtevoorziening. Of overstappen op gasloos wonen in bestaande bouw zinvol is, hangt af van vele factoren. De isolatiewaarde van de woning en de keuze voor het juiste systeem spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol. Bij een slecht geïsoleerde woning lijkt een overstap geen zin te hebben.

Gasloos wonen intallatiebedrijf DonkerVeenstra Drachten

Maar ook daar is een hoog rendement te behalen door bijvoorbeeld een CV installatie te combineren met een warmtepomp.

Laat u door ons adviseren over de toepassingsmogelijkheden van duurzame energie. Wij bekijken uw situatie ter plaatse en onderbouwen onze adviezen met gedegen berekeningen en opbrengstgarantie. Neem vrijblijvend contact op.

Menu